Personal | Het eindeloze dilemma dat we daten noemen …

Vaak wordt er gesproken over het feit dat mannen en vrouwen zó van elkaar verschillen. Toch denk ik dat we helemaal niet zoveel verschillen van elkaar. Het feit dat onze hersenen zich op een andere manier uiten staat los van het feit dat zowel mannen als vrouwen zich geliefd willen voelen..

Als trouwe serieliefhebber keek ik laatst weer een aflevering van Chicago Fire. Een opvallend monoloog hierin deed me denken aan een eigen ervaring. Het gaat hier om het volgende: “Just saying, any girl that makes you feel like meat loaf isn’t prime rib. At least not your prime rib.”

Je hoeft de serie niet te volgen om deze quote hieruit te snappen. In dit “online” tijdperk van het hebben van 10 verschillende datingapps ontmoeten we vaak en vooral snel, nieuwe mensen. Voordat je het weet ben je al aan het ”daten” met iemand nieuw.

Soms settelen we hierbij voor mensen omdat we het idee hebben dat die persoon goed bij ons zou “moeten” passen.
Maar hoe laat deze persoon jou oprecht voelen?

Om het persoonlijk te maken deel ik hier een klein deel van mijn eigen ervaring.
Een tijdje terug date ik een hele leuke jongen. Vanaf de eerste ontmoeting voelde ik meteen een bepaalde chemie, een intense klik.
Een aantal vriendinnetjes wisten na enige tijd van hem af. Ze grapten waar ik zo iemand gevonden had. Je kent het wel, het type persoon dat ” alle boxjes af tikt.”

Tóch had ik een onderbuikgevoel die me zei dat er iets miste, er iets niet goed zat...

Op de langere termijn kreeg ik het gevoel dat ik slechts één deel van hem zag. Enkel het deel dat hij mij wilde laten zien. Hierdoor merkte ik dat ik zelf het idee had ik ook niet alles met hem delen kon.. Zoals je, je bedenken kan leek de communicatie nergens op.

Toch wist hij me telkens weer te charmeren. Waar maakte ik me druk om, we zouden het erover hebben als we elkaar weer zagen. Maar elke keer wanneer we weer samen waren, was de chemie er zoals de eerste keer weer. Ik wilde de goede sfeer niet telkens te dempen door het gesprek dezelfde richting op te sturen, de richting die hij zo duidelijk probeerde te vermijden.
We bespraken hierbij nooit echt het echte probleem, de slechte communicatie.


Dit zette zich enige tijd voort totdat hij opmerkte ik een heel stuk ”afstandelijker” geworden was. Wat er gebeurde was dat ik niet het idee kreeg ik zelf echt alle (belangrijke) dingen met hem delen kon. We bespraken hoe naar hij het vond en van alles wat hem eromheen dwars zat.
In deze periode vroeg een vriendinnetje toevallig of het serieus werd.

Toen ik haar daar geen antwoord op geven kon bedacht ik me dat ik mijn antwoord eigenlijk al had.

Ik had niet dat veilige gevoel bij hem om de écht belangrijke zaken te (willen) delen. Ik bedacht me dat ondanks hij op papier misschien een enorme landing aan goede eigenschappen had, hij een essentiële toevoeging miste. Ik doel hierop het kunnen geven van het gevoel dat ik er voor hem echt toe deed.

Ik denk, en wat ik ook graag hierin wil meegeven, dat het zo belangrijk is in dit enorme ontmoet, date of hook-up tijdsperk om niet te vergeten dat jij oprecht ”one of a kind” bent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s